U velikoj posudi za sos skuvajte vodu, so i puter.
Kad smesa provre i digne se u šerpi, izvadite metlicu i dodajte svo brašno, snažno mešajući drvenom kašikom.
Brzo morate izraditi homogenu kuglu testa. Lopta se mora odvajati od šerpe.
Sušite loptu testa u šerpi na laganom vatri jedan minut, uz neprestano snažno mešanje kašikom.
Stavite loptu u posudu i mešajte još minut.
Razbijte prvo jaje u posudici i dodajte ga testu. Mešajte jaje u testu drvenom kašikom dok se potpuno ne sjedini.
Ponovite postupak s ostatkom jaja, jedno po jedno, dok vam ne ostane jedno jaje.
Razbijte poslednje jaje i umutite ga da se pomešaju belance i žumance.
Dodajte polovinu jaja u testo.
Testo mora da bude meko, pomalo kremasto, ali još uvek dovoljno čvrsto da stvori malu kukicu na vrhu drvene kašike.
Po potrebi dodajte drugu polovinu poslednjeg jajeta.
Na tepsiji koju ste blago premazali puterom oblikujte kapice koristeći kuglu za sladoled umočenu u umućeno jaje (razmućeno jaje i mleko).
Stavite kapice u zagrejanu rernu od 200 ° na 15 minuta.
Smanjite temperaturu na 180 ° i pecite još 10 minuta. Smanjite temperaturu na 150 ° i otvorite vrata rerne.
Neka se kapice tako suše u rerni još 30 minuta.
Kad se ohlade, možete in napuniti kremom ili šlagom.
ZA 8 OSOBA
Nivo zahtevnosti: lako
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme kuvanja: 20 + 30 minuta
APARATI LACANCHE
Gasni gorionici ili indukcija/radijacijski gorionici
Rerna
SASTOJCI
Krem lisnato testo:
- 1,25 l vode
- 200 g belog brašna
- 100 g putera
- 1 prstohvat soli
- 4 cela jaja
Umućena jaja:
- 1 celo umućeno jaje
- 2 šoljice mleka
POSUĐE
- 1 metlica
- 1 činija
- 1 drvena kašika
- 1 šerpa
- 1 tepsija
- 1 posudica
- 1 klešta/kugla za sladoled