PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Domaći jogurt

U šerpici zagrejte mlijeko na laganoj vatri.

Neposredno pre nego što proključa, sklonite sa vatre i ostavite da odstoji dok ne dostigne 38 ° do 40 °.

Dodajte ferment ili jogurt i dobro umutite. (*U ovom trenutku dodajte šećer i aromu ako želite.).

Napunite multikuker vodom do prve oznake i podesite termostat na 30 °.

Poredajte šoljice u perforiranu korpu (*Ako odlučite da koristite džem, u ovom trenutku možete staviti nekoliko kašika na dno svake šoljice).

U svaku šoljicu lagano ulijte smesu sa mlekom, pazeći da ne pomerate džem ili napravite penu.

Pokrijte svaku šoljicu pojedinačno (koristite male kvadrate plastične folije ako nemate poklopce).

Stavite korpu u multikuker sa poklopcem i ostavite da odstoji najmanje 6 sati dok se ne stegne.

Kad je gotovo, ostavite šoljice u frižideru preko noći.

ZA 6 OSOBA 

Nivo zahtevnosti: lako 

Vreme pripreme: 15 minuta 

Vreme kuvanja: 6 sati  

APARATI LACANCHE 

Perforirana korpa + Multikuker

SASTOJCI 

Obični jogurt

  • 1 litar punomasnog mleka (po mogućnosti bio)
  • 1 kašika mlečnog fermenta ili 2 kašike običnog jogurta (po mogućnosti bio)

Za aromatizirani jogurt (*)

  • Med
  • Smeđi šećer
  • Ekstrakt vanile
  • Ekstrakt prirodne arome
  • Sveže voće (bobičasto voće)
  • Džem

POSUĐE 

  • 1 činija
  • 1 šerpica
  • 1 metlica
  • 1 kutlača
  • 6 šoljica ili čaša (po mogućnosti sa pojedinačnim čepovima)
  • Plastična folija
  • Termometar za hranu