U šerpici zagrejte mlijeko na laganoj vatri.
Neposredno pre nego što proključa, sklonite sa vatre i ostavite da odstoji dok ne dostigne 38 ° do 40 °.
Dodajte ferment ili jogurt i dobro umutite. (*U ovom trenutku dodajte šećer i aromu ako želite.).
Napunite multikuker vodom do prve oznake i podesite termostat na 30 °.
Poredajte šoljice u perforiranu korpu (*Ako odlučite da koristite džem, u ovom trenutku možete staviti nekoliko kašika na dno svake šoljice).
U svaku šoljicu lagano ulijte smesu sa mlekom, pazeći da ne pomerate džem ili napravite penu.
Pokrijte svaku šoljicu pojedinačno (koristite male kvadrate plastične folije ako nemate poklopce).
Stavite korpu u multikuker sa poklopcem i ostavite da odstoji najmanje 6 sati dok se ne stegne.
Kad je gotovo, ostavite šoljice u frižideru preko noći.
ZA 6 OSOBA
Nivo zahtevnosti: lako
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme kuvanja: 6 sati
APARATI LACANCHE
Perforirana korpa + Multikuker
SASTOJCI
Obični jogurt
- 1 litar punomasnog mleka (po mogućnosti bio)
- 1 kašika mlečnog fermenta ili 2 kašike običnog jogurta (po mogućnosti bio)
Za aromatizirani jogurt (*)
- Med
- Smeđi šećer
- Ekstrakt vanile
- Ekstrakt prirodne arome
- Sveže voće (bobičasto voće)
- Džem
POSUĐE
- 1 činija
- 1 šerpica
- 1 metlica
- 1 kutlača
- 6 šoljica ili čaša (po mogućnosti sa pojedinačnim čepovima)
- Plastična folija
- Termometar za hranu