- Namočite suve pečurke preko noći, a zatim isperite nekoliko puta da se ukloni sav pesak. Ocedite ih na papirnatoj salveti.
- Stavite 6 komada lisnatog testa na poslužavnik za testo. Četkom nanesite umućena jaja po vrhu i lagano udubite nožem u unakrsnom dizajnu.
- Pecite kvadrate od lisnatog testa na 180°C 25 do 30 minuta dok se vrh testa ne naduva i požuti.
- Kad su kvadrati lisnatog testa pečeni, ohladite ih na rešetki rerne.
- Ogulite i narežite šargarepu i koren celera na komade veličine 5 cm x 7 mm x 7 mm (štapiće).
- Operite i isecite krajeve boranije. Prerežite ih uzdužno na pola da bi se slagale sa ostalim štapićima od povrća.
- Stavite mrkvu, korijen celera i boraniju u perforiranu korpu i kuvajte ih na pari oko 6 minuta. Kad je skuvano, prebacite u činiju sa hladnom vodom na 1 min. Ocedite i ostavite sa strane.
- Zagrejte plitki tiganj za dinstanje i ubacite puter. Stavite povrće i oceđene pečurke na rastopljeni puter i podgrejavajte 4 minute. Dobro ih začinite.
- U međuvremenu isecite kvadrate lisnatog testa na pola.
- Kašikom dodajte povrće otvorenom, toplom lisnatom testu i poslužite dok je vruće.
ZA 4 OSOBE
Nivo zahtevnosti: teško
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme kuvanja: 50 minuta
APARATI LACANCHE
Gasni gorionik ili indukcija/radijacijski gorionici
Rerna
Multikuker
SASTOJCI
- 300 g šargarepa
- 300 g korena celera
- 300 g sveže boranije (francuski stil)
- 100 g suvih divljih pečurki
- 2 kašike putera
- So i biber
- 6 komada (8 cm x 8 cm) lisnatog testa
- Umućena jaja
POSUĐE
- 4 činije
- 1 perforirana kašika
- 1 poslužavnik za testo
- 1 stalak za rernu
- 1 četka za testo
- 1 plitki tiganj za dinstanje