PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Povrće i divlje pečurke u lisnatom testu

  1. Namočite suve pečurke preko noći, a zatim isperite nekoliko puta da se ukloni sav pesak. Ocedite ih na papirnatoj salveti.  
  2. Stavite 6 komada lisnatog testa na poslužavnik za testo. Četkom nanesite umućena jaja po vrhu i lagano udubite nožem u unakrsnom dizajnu.
  3. Pecite kvadrate od lisnatog testa na 180°C 25 do 30 minuta dok se vrh testa ne naduva i požuti.
  4. Kad su kvadrati lisnatog testa pečeni, ohladite ih na rešetki rerne.
  5. Ogulite i narežite šargarepu i koren celera na komade veličine 5 cm x 7 mm x 7 mm (štapiće).
  6. Operite i isecite krajeve boranije. Prerežite ih uzdužno na pola da bi se slagale sa ostalim štapićima od povrća.
  7. Stavite mrkvu, korijen celera i boraniju u perforiranu korpu i kuvajte ih na pari oko 6 minuta. Kad je skuvano, prebacite u činiju sa hladnom vodom na 1 min. Ocedite i ostavite sa strane.
  8. Zagrejte plitki tiganj za dinstanje i ubacite puter. Stavite povrće i oceđene pečurke na rastopljeni puter i podgrejavajte 4 minute. Dobro ih začinite.
  9. U međuvremenu isecite kvadrate lisnatog testa na pola.
  10. Kašikom dodajte povrće otvorenom, toplom lisnatom testu i poslužite dok je vruće.

ZA 4 OSOBE 

Nivo zahtevnosti: teško 

Vreme pripreme: 20 minuta 

Vreme kuvanja: 50 minuta 

APARATI LACANCHE 

Gasni gorionik ili indukcija/radijacijski gorionici

Rerna

Multikuker

SASTOJCI 

  • 300 g šargarepa
  • 300 g korena celera
  • 300 g sveže boranije (francuski stil)
  • 100 g suvih divljih pečurki
  • 2 kašike putera
  • So i biber
  • 6 komada (8 cm x 8 cm) lisnatog testa
  • Umućena jaja

POSUĐE 

  • 4 činije
  • 1 perforirana kašika
  • 1 poslužavnik za testo
  • 1 stalak za rernu
  • 1 četka za testo
  • 1 plitki tiganj za dinstanje