PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Karpačo od lososa sa hrskavim vlascem i komadićima suvih kora

  1. Zagrejte rernu na 190°
  2. Tanko narežite luk vlasac.
  3. Istopite puter u šerpici.
  4. Tepsiju obložite papirom za pečenje.
  5. Puterom premažite papir i stavite list kora na vrh.
  6. Puterom premažite list kora, pospite tanko narezani vlasac i položite još jedan list kora na vrh.
  7. Puterom premažite i gornji list.
  8. Narežite listove na duge trake širine 5 cm.
  9. Preko traka stavite komad papira za pečenje, a drugu tepsiju postavite na prvu.
  10. Pecite 15 minuta.
  11. Po završetku pečenja izvadite iz rerne i uklonite gornju tepsiju.
  12. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

 

  1. Ogulite i narežite ljutiku na sitne kockice.
  2. U činiju stavite ljutiku i preostali naceckan vlasac.
  3. Dodajte limunov sok i maslinovo ulje.
  4. Začinite i dobro promešajte.

 

  1. Očistite file lososa, uklanjajući sve kosti i kožu
  2. Narežite losos na tanke filete i položite ih jedan do drugog, tako da se blago preklapaju na svim tanjirima pokrivajući celu sredinu.
  3. Stavite tanjire u frižider.
  4. Pre posluživanja začinite losos solju i biberom iz mlina.
  5. Prelijte file lososa smesom limun-ulje-šalotka ravnomerno ga rasporedivši preko lososa.
  6. Po vrhu rasporedite kapare.
  7. Izlomite kore na sitne pahuljice i pospite ih preko lososa.
  8. Ukrasite grančicama majčine dušice.
  9. Poslužite ohlađeno.

ZA 6 OSOBA 

Nivo zahtevnosti: teško 

Vreme pripreme: 40 minuta 

Vreme kuvanja: 20 minuta 

APARATI LACANCHE 

Rerna

SASTOJCI 

  • 1 x 500 g fileta lososa
  • 20 g kapara
  • 50 g putera
  • 2 ljutike
  • limunov sok
  • 4 lista suvih kora
  • 0,7 dl maslinovog ulja
  • 1 svežanj vlasca
  • 1 svežanj majčine dušice
  • So i biber

POSUĐE 

  • Različiti noževi
  • 3 činije
  • 1 cedilo za limun
  • 1 činija
  • Papir za pečenje
  • 2 tepsije
  • 1 šerpica