PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Kineske pileće lepinje na pari za dim sum (Bak Pow)

Za fil od piletine
Dobro izmešajte sve sastojke u činiji.
Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se marinira najmanje 3 sata.
Kada je piletina marinirana, pripremite testo.

Za testo
Pomešajte sve suve sastojke i polako, uz mešanje dodajte vodu dok ne dobijete glatko testo koje možete uvaljati u kuglu, ne previše suvo ni previše mokro.
Pokrijte testo krpom i ostavite da odstoji 15 min.
Podelite testo na 12 do 16 jednakih kuglica. Držite ih ispod krpe dok pravite pojedinačne kugle.

Za lepinje
Sravnite jednu kuglu u krug.
Stavite kašiku fila u sredinu kruga i zatvorite ga povlačenjem ivica preko nje, dobro je zatvarajući.
Okrenite lepinju naopačke na manji kvadrat papira za pečenje i stavite je u perforiranu korpu. Nastavite na isti način sa ostalim lepinjama pa ih pokrijte krpom da se ne isuše.
Obavezno ostavite dovoljno prostora između svake lepinje jer tokom spremanja nadolaze.
Napunite multikuker vodom do prve oznake.
Podesite termostat na 100°.
Uklonite krpu i stavite poklopac preko korpe.
Stavite korpu u multikuker i kuvajte lepinje 10 minuta.
Na kraju kuvanja bi lepinje trebalo da budu okrugle, puhaste i sjajne. Testo treba da bude vlažno i živahno.
10 minuta kuvanja bi trebalo da bude dovoljno.
Nemojte da prekuvate lepinje jer će se isušiti. Uklonite korpu iz multikukera. Smanjite termostat na 30°. Dodajte približno litar hladne vode.
Pokrivenu korpu sa lepinjama vratite u multikuker. Lepinje možete tako da držite duže od jednog sata.
Uz lepinje poslužite malu šoljicu sosa od soje, aromatiziranog kriškama belog luka, pahuljicama ljute paprike i mrvicom sirćeta.

ZA 12 OSOBA 

Nivo zahtevnosti: lako 

Vreme pripreme: 40 minuta 

Vreme kuvanja: 10 minuta 

APARATI LACANCHE 

Perforirana korpa + Multikuker

SASTOJCI 

Testo

  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 455 g samorastućeg brašna
  • 40 g šećera
  • Prstohvat soli
  • 55 g putera
  • 2 dl vruće vode

Fil od piletine(*)

  • 1 kg pilećih prsa narezanih na tanke listiće
  • 3 kašičice soja sosa
  • 2 kašičice sosa od ostriga
  • 4 kašičice šećera
  • 1 kašika ulja od susama
  • 4 kašike nezaslađenog putera od kikirikija
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 1 sitno naseckani luk
  • 4 šitake pečurke isečene na tanke trake (možete koristiti rehidrirane pečurke)
  • So i biber

POSUĐE 

  • 3 činije
  • 1 drvena kašika
  • Papir za pečenje
  • Plastična folija