PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Lagano kuvani fileti lososa sa komoračem i biberom u zrnu

Pripremite veliku posudu napunjenu vrućom vodom.
Uzdužno prerežite file na pola, po dužini, da dobijete dva komada širine 6 cm.
Stavite oba komada na papir za pečenje. Svaki komad prelijte sosom od ostriga i ravnomerno pospite seme i so sa svih strana.
Stavite jednu ili dve pririnčane kore u vruću vodu na nekoliko sekundi da omekšaju.
Čvrsto umotajte svaki komad u jednu ili dve kore, vodeći računa da se preklapaju i dobro zatvaraju.
Svaki komad umotan u pirinčanu koru smotajte u komad papira za pečenje.
Stavite ih jednu do druge u plitku posudu.
Stavite posudu u frižider na najmanje jedan sat, ali ne više od 2 sata.
Zagrejte ormarić između 3 i 4 (80/90°).
Stavite posudu sa lososom u ormarić na oko 30 do 40 minuta, zavisno od debljine komada.
Proverite kuvanje nakon 30 minuta. Losos ne sme da bude prekuvan! Boja bi trebalo da bude slična originalnoj boje, malo više roze, a meso bi trebalo da se razdvaja kad se pritisne, ali ni u kom slučaju ne sme da bude tvrdo.
Odmotajte lososa kad bude gotov. Poslužite toplo, uz blini, palačinke od krompira ili prepečeni skandinavski crni hleb i sos od jogurta/mente

ZA 4 OSOBE 

Nivo zahtevnosti: lako 

Vreme pripreme: 5 min + 1 h mariniranja 

Vreme kuvanja: 30/40 minuta 

APARATI LACANCHE 

Ormarić za grejanje/rerna za dinstanje

SASTOJCI 

  • 1 sredina fileta lososa bez kože, oko 500 g
  • 20 g smeđeg šećera
  • 20 g sosa od ostriga
  • 4 pirinčane kore
  • 10 g Fleur de Sel
  • 5 g crvene paprike
  • 5 g semena komorača

POSUĐE 

  • Papir za pečenje
  • 1 plitka vatrostalna posuda za rernu