Neka vaš prodavač ribe otvori i očisti kapice umesto vas.
- Lagano isperite i obrišite meso kapica
- Poprečno presecite svaku kapicu.
- Upalite gorionik.
- Rastopite puter
- Pržite jakobove kapice na rastopljenom puteru na brzom plamenu (1-2 minuta sa svake strane). Nakapajte temeljac preko njih.
- Deglazirajte belim vinom.
- Smanjite temperaturu (najniži stepen). Dodajte kozice.
- Dodajte kopar i pavlaku. Dodajte malo soli i bibera.
ZA 4 OSOBE
Nivo zahtevnosti: srednje
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 5 minuta
APARATI LACANCHE
Gasni gorionici
SASTOJCI
- 12 kapica
- 100 g oljuštenih kozica
- 40 g putera
- ½ čaše belog vina
- 3 kašike temeljca od školjki
- 1 svežanj listova kopra
- 3 kašike sveže pavlake
POSUĐE
- 1 veliki tiganj za prženje
- 1 nož za filetiranje
- 1 staklena posuda
- 1 mala karafa
- 1 mala porcelanska posuda
- 1 krpa