PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Jakobove kapice sa dodatkom mirođije

Noix de coquilles Saint-Jacques

Neka vaš prodavač ribe otvori i očisti kapice umesto vas.

  1. Lagano isperite i obrišite meso kapica
  2. Poprečno presecite svaku kapicu.
  3. Upalite gorionik.
  4. Rastopite puter
  5. Pržite jakobove kapice na rastopljenom puteru na brzom plamenu (1-2 minuta sa svake strane). Nakapajte temeljac preko njih.
  6. Deglazirajte belim vinom.
  7. Smanjite temperaturu (najniži stepen). Dodajte kozice.
  8. Dodajte kopar i pavlaku. Dodajte malo soli i bibera.

ZA 4 OSOBE 

Nivo zahtevnosti: srednje 

Vreme pripreme: 10 minuta 

Vreme kuvanja: 5 minuta 

APARATI LACANCHE 

Gasni gorionici

SASTOJCI 

  • 12 kapica
  • 100 g oljuštenih kozica
  • 40 g putera
  • ½ čaše belog vina
  • 3 kašike temeljca od školjki
  • 1 svežanj listova kopra
  • 3 kašike sveže pavlake

POSUĐE 

  • 1 veliki tiganj za prženje
  • 1 nož za filetiranje
  • 1 staklena posuda
  • 1 mala karafa
  • 1 mala porcelanska posuda
  • 1 krpa