PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Crêpes Parmentier

Crpes parmentier

Ovi vrhunski crêpes se odlično slažu sa jelima od mesa.

  1. Pripremite pročišćeni puter rastopivši ga u maloj šerpi.
  2. Čim počne da se peni, lagano skinite penu dok se potpuno ne pročisti.
  3. Prečišćeni maslac ostavite sa strane u maloj staklenoj posudi.
  4. Skuvajte krompir u slanoj vodi, a zatim izmiksajte pire u posudi za mešanje.
  5. Umešajte mleko i ostavite da se ohladi.
  6. Umešajte 3 kašike brašna, zatim jedno po jedno cela jaja, a zatim belance.
  7. Mešajte metlicom ili drvenom kašikom dok ne postigne konzistenciju guste kreme. Zagrejte gasnu ploču za dinstanje.
  8. Za pečenje svake palačinke namažite posudu puterom i ulijte smesu: crepes će prirodno da se oblikuju. Kad postanu smeđe s jedne strane, okrenite i popecite i drugu stanu.  Držite na toplom dok ne budete spremni za posluživanje.

ZA 4 OSOBE 

Nivo zahtevnosti: lako 

Vreme pripreme: 20-40 minuta 

Vreme kuvanja: 20 minuta 

APARATI LACANCHE 

Gasni gorionici

Ploča za dinstanje

SASTOJCI 

  • 400 g putera
  • 500 g oguljenog krompira
  • ½ litra mleka
  • 3 kašike brašna
  • 3 celih jaja
  • 4 belanca
  • So

POSUĐE 

  • 1 mala šerpa
  • 1 mala kutlača  
  • 1 staklena posuda
  • 1 mlin
  • 1 drvena kašika
  • 1 metlica
  • 1 staklena posuda za mešanje
  • 2 male posude za blini