Stavite govedinu u pleh za pečenje.
Premažite puterom. Zagrejte rernu na 230°C.
- Stavite govedinu u rernu i napola je ispecite (oko 10 minuta na 230°C).
- Izvadite file, začinite solju i biberom i ostavite dok se ne postane mlako. Deglazirajte pleh za pečenje i sakupite sok.
- Premažite file mousseom od foie gras.
- Razvaljajte lisnato testo.
- ZATIM GA STAVITE NA BLAGO NAMAZAN PLEH ZA PEČENJE.
- PRETHODNO ZAGREJTE RERNU NA 230 °C.
- Stavite file u sredinu lisnatog testa, pazeći da meso ne stisnete, pa ga zamotajte.
- UKRASITE PREOSTALIM TESTOM, PRELIJTE ŽUMANCETOM I STAVITE U RERNU NA 220°C 15 MINUTA.
ZA 6 OSOBA
Nivo zahtevnosti: srednje
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme kuvanja: 10-15 minuta
APARATI LACANCHE
Rerne
SASTOJCI
- 1 kg goveđeg fileta, bez kosti ili kože
- 1 mousse od foie gras
- 500 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 40 g putera
- So i biber
POSUĐE
- 1 valjak
- 1 pleh
- 1 pleh za pečenje
- 1 mala staklena karafa
- 1 fleksibilna metalna lopatica