PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Goveđi file En Croûsa Foie Grasom

Filet de buf en crote au foie gras

Stavite govedinu u pleh za pečenje.
Premažite puterom. Zagrejte rernu na 230°C.

  1. Stavite govedinu u rernu i napola je ispecite (oko 10 minuta na 230°C).
  2. Izvadite file, začinite solju i biberom i ostavite dok se ne postane mlako. Deglazirajte pleh za pečenje i sakupite sok.
  3. Premažite file mousseom od foie gras.
  4. Razvaljajte lisnato testo.
  5. ZATIM GA STAVITE NA BLAGO NAMAZAN PLEH ZA PEČENJE.
  6. PRETHODNO ZAGREJTE RERNU NA 230 °C.
  7. Stavite file u sredinu lisnatog testa, pazeći da meso ne stisnete, pa ga zamotajte.
  8. UKRASITE PREOSTALIM TESTOM, PRELIJTE ŽUMANCETOM I STAVITE U RERNU NA 220°C 15 MINUTA.

ZA 6 OSOBA 

Nivo zahtevnosti: srednje 

Vreme pripreme: 20 minuta 

Vreme kuvanja: 10-15 minuta  

APARATI LACANCHE 

Rerne

SASTOJCI 

  • 1 kg goveđeg fileta, bez kosti ili kože
  • 1 mousse od foie gras
  • 500 g lisnatog testa
  • 1 jaje
  • 40 g putera
  • So i biber

POSUĐE 

  • 1 valjak
  • 1 pleh
  • 1 pleh za pečenje
  • 1 mala staklena karafa
  • 1 fleksibilna metalna lopatica