PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Trake od govedine na žaru sa paprikom i salatom od komorača

  1. Pomešajte pasirani beli luk, seme komorača, vino i maslinovo ulje i marinirajte meso najmanje dva sata ili preko noći.
  2. Okrenite meso nekoliko puta tokom mariniranja.
  3. Narežite papriku i komorač na tanke trake.
  4. Stavite trake u proključalu vodu na 15 sekundi, odmah ohladite u ledenoj vodi i dobro ocedite.
  5. Zagrejte ploču ili roštilj najmanje 10 minuta
  6. Izvadite meso iz marinade i osušite ga papirnatom salvetom
  7. Ispecite meso na ploči (ili na roštilju) po želji.
  8. Prebacite meso u plitku posudu i ostavite da se ohladi pre rezanja na trake.
  9. U međuvremenu kuvajte marinadu u šerpi za sos dok ne izgubi oko 1/5 zapremine.
  10. Pripremite preliv za salatu i dodajte pripremljenu marinadu.
  11. Pomešajte zelenu salatu sa nekim prelivom i stavite na tanjir.
  12. Pomešajte papriku i komorač s ostatkom dresinga i stavite na vrh salate s kaparima.
  13. Narežite meso i složite ga oko salate.
  14. Poslužite hladno.

ZA 4 OSOBE 

Nivo zahtevnosti: lako 

Vreme pripreme: 20 minuta 

Vreme kuvanja: 10 minuta  

APARATI LACANCHE 

Gasni gorionici ili indukcija/radijacijski gorionici

Električna ploča ili rešetka za roštiljanje

SASTOJCI 

Marinada:

  • 1 kg njujorškog odreska u trakama ili ramstek
  • 6 režnjeva pasiranog belog luka
  • 1 l maslinovog ulja
  • 2,5 l belog vina
  • 1 kašičica semena komorača

Salata:

  • 4 paprike (crvena, zelena, narandžasta, žuta itd.)
  • 1 veliki koren komorača
  • Mešovita zelena salata
  • Preliv za salatu:
  • 1 kašika dijon senfa
  • 2 kašike xeres sirćeta
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • So i biber
  • 2 kašike kapara

POSUĐE 

  • 2 činije
  • 1 korpa
  • 1 lonac
  • 1 plitki tiganj
  • 1 šerpa za sos
  • 1 cediljka
  • 1 činija za salatu