- Pomešajte pasirani beli luk, seme komorača, vino i maslinovo ulje i marinirajte meso najmanje dva sata ili preko noći.
- Okrenite meso nekoliko puta tokom mariniranja.
- Narežite papriku i komorač na tanke trake.
- Stavite trake u proključalu vodu na 15 sekundi, odmah ohladite u ledenoj vodi i dobro ocedite.
- Zagrejte ploču ili roštilj najmanje 10 minuta
- Izvadite meso iz marinade i osušite ga papirnatom salvetom
- Ispecite meso na ploči (ili na roštilju) po želji.
- Prebacite meso u plitku posudu i ostavite da se ohladi pre rezanja na trake.
- U međuvremenu kuvajte marinadu u šerpi za sos dok ne izgubi oko 1/5 zapremine.
- Pripremite preliv za salatu i dodajte pripremljenu marinadu.
- Pomešajte zelenu salatu sa nekim prelivom i stavite na tanjir.
- Pomešajte papriku i komorač s ostatkom dresinga i stavite na vrh salate s kaparima.
- Narežite meso i složite ga oko salate.
- Poslužite hladno.
ZA 4 OSOBE
Nivo zahtevnosti: lako
Vreme pripreme: 20 minuta
Vreme kuvanja: 10 minuta
APARATI LACANCHE
Gasni gorionici ili indukcija/radijacijski gorionici
Električna ploča ili rešetka za roštiljanje
SASTOJCI
Marinada:
- 1 kg njujorškog odreska u trakama ili ramstek
- 6 režnjeva pasiranog belog luka
- 1 l maslinovog ulja
- 2,5 l belog vina
- 1 kašičica semena komorača
Salata:
- 4 paprike (crvena, zelena, narandžasta, žuta itd.)
- 1 veliki koren komorača
- Mešovita zelena salata
- Preliv za salatu:
- 1 kašika dijon senfa
- 2 kašike xeres sirćeta
- 6 kašika maslinovog ulja
- So i biber
- 2 kašike kapara
POSUĐE
- 2 činije
- 1 korpa
- 1 lonac
- 1 plitki tiganj
- 1 šerpa za sos
- 1 cediljka
- 1 činija za salatu