- Ogulite koricu pomorandži ljuštilicom za krompir i iseckajte je na male tanke trake.
- Zagrejte 2 kašike ulja u velikoj šerpi i dodajte luk i trake od korice pomorandže.
- Zagrejte ploču na 200°
- Istisnite sok pomorandži, dodajte ga u lonac sa šećerom i polako kuvajte oko 30 minuta dok luk i korica ne omekšaju.
- Posolite i pobiberite riblje filete, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaje, a zatim premažite mrvicama medenjaka.
- Blago nauljite ploču papirnatom salvetom
- Pecite ribu s obe strane dok ne porumeni
- Stavite marmeladu od luka i pomorandži na tanjir, a na to stavite pohovanu ribu.
- Iscedite malo limuna na ribu pre posluživanja.
ZA 4 OSOBE
Nivo zahtevnosti: lako
Vreme pripreme: 15 minuta
Vreme kuvanja: 40 minuta
APARATI LACANCHE
Gasni gorionici ili indukcija/radijacijski gorionici
Ploča za dinstanje
SASTOJCI
- 1 kg narezanog luka
- 4 pomorandže
- 60 g šećera
- 6 fileta brancina za pohovanje
- 2 umućenih jaja
- Mrvice od medenjaka (bol d'épice) (ili obične mrvice kruha)
- 6 kašika ulja kikirikija
- 1 limun
POSUĐE
- 1 ljuštilica
- 1 tepsija
- 3 plitke posude
- 1 sokovnik