PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Pohovani brancin na marmeladi od pomorandže i luka

  1. Ogulite koricu pomorandži ljuštilicom za krompir i iseckajte je na male tanke trake.
  2. Zagrejte 2 kašike ulja u velikoj šerpi i dodajte luk i trake od korice pomorandže.
  3. Zagrejte ploču na 200°
  4. Istisnite sok pomorandži, dodajte ga u lonac sa šećerom i polako kuvajte oko 30 minuta dok luk i korica ne omekšaju.
  5. Posolite i pobiberite riblje filete, uvaljajte ih u brašno, zatim u jaje, a zatim premažite mrvicama medenjaka.
  6. Blago nauljite ploču papirnatom salvetom
  7. Pecite ribu s obe strane dok ne porumeni
  8. Stavite marmeladu od luka i pomorandži na tanjir, a na to stavite pohovanu ribu.
  9. Iscedite malo limuna na ribu pre posluživanja.

ZA 4 OSOBE 

Nivo zahtevnosti: lako 

Vreme pripreme: 15 minuta 

Vreme kuvanja: 40 minuta  

APARATI LACANCHE 

Gasni gorionici ili indukcija/radijacijski gorionici

Ploča za dinstanje

SASTOJCI 

  • 1 kg narezanog luka
  • 4 pomorandže
  • 60 g šećera
  • 6 fileta brancina za pohovanje
  • 2 umućenih jaja
  • Mrvice od medenjaka (bol d'épice) (ili obične mrvice kruha)
  • 6 kašika ulja kikirikija
  • 1 limun

POSUĐE 

  • 1 ljuštilica
  • 1 tepsija
  • 3 plitke posude
  • 1 sokovnik