PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Istorijat

 

Vojvoda od Burgundije, koji je bio čvrsto povezan sa svojim korenima iz oblasti obrade metala još iz srednjeg veka, sagradio je livnicu u selu Lacanche koje pruža bogate geografske prednosti gvožđa i vode. 1763. godine lokalni zemljoposednik Jean-Baptiste de Richard de Curtil u istom selu gradi visoku peć koja je trajala sve do Francuske revolucije.

Nekoliko godina kasnije, Jacques-Etienne Caumartin nastavlja rad i razvoj obrade metala u selu, sve dok Ferdinand Coste i njegova porodica nisu doprineli pojačanom industrijskom razvoju sela u 19. i 20. veku. U vreme kad su slavni francuski kuvari Marie-Antoine Carême i August Escoffier revolucionirali oblast visokog kulinarstva i gastronomije, malo mesto Lacanche postalo je poznato po svojoj kulinarskoj opremi, koja je prepoznatljivo kombinovala eleganciju i efikasnost, kao i osvojila međunarodno priznanje.

Kao porodična kompanija, Lacanche poštuje svoje bogato nasleđe i kulturno značajnu prošlost i ujedno u svakom ručno izrađenom asortimanu slavi svoje urođeno francusko nasleđe inovacija, kvaliteta, poštovanja ljudi i životne sredine.
Šporeti Lacanche cenjeni su širom pet kontinenata i još uvek se proizvode na istom mestu.