Rerne
Rerna je najvažnija za svaku kuhinju, a rerne Lacanche neprimetno kombinuju visoke performanse i trajnost sa lakoćom upotrebe, pružajući bezbroj mogućnosti kuvanja, i to profesionalnim, kao i kućnim kuvarima. Suštinska za testa, najvažnija za pečenje, rerna može da bude produžetak recepta, a zahvaljujući mešavini plemenitih materijala i mogućnosti brze promene temperature, rerna Lacanche nudi neuporedive performanse. Gasne, električne, statičke, konvekcione i višenamenske
Bez obzira da li se koristi za pečenje ili roštiljanje, izbor gasa ili električne energije najviše odgovara tom stilu kuvanja i kulinarskim potrebama.
Iako bi se ljubitelji poslastičarskih i pekarskih proizvoda mogli odlučiti za preciznost koju nudi električna rerna Lacanche, oni skloniji pečenju mesa i raznih proteina možda smatraju da je Lacanche rerna na gas prikladnija. S obzirom na lepotu dvostrukog goriva, većina asortimana Lacanche može biti opremljena gasnim i električnim/konvekcionim rernama, zavisno od veličine, nudeći svakoj kući bezbroj mogućnosti kuvanja.
Unutrašnji zidovi rerne su izrađeni od porcelanskog emajla, što obezbeđuje lakoću održavanja i čišćenja, a emajlirani nosači stalka omogućavaju jednostavno podešavanje različitog posuđa i tiganja.
Kada je konfigurisana za električnu energiju/konvekciju, veća rerna Lacanche (zapremnine 65 litara, Š 530 x D 430 mm) nudi dodatnu električnu rernu za fino pečenje na žaru i preklopni prekidač koji jednostavno prebacuje sa statičkog na konvekciono kuvanje na vazduh.
Regulacija temperature Saveti za upotrebu Održavanje rerne
Za najefikasnije prethodno zagrevanje rerni Lacancheca, preporučuje se podešavanje termostata na 20 do 30 °C više od željene temperature kuvanja u trajanju najmanje 10-15 minuta, da bi se obezbedio odgovarajući i precizan nivo željene temperature prilikom stavljanja hrane u rernu.
Preporučuje se da izbegavate postavljanje posuđa i posuda za pečenje preblizu unutrašnjim zidovima rerne i ograničite prosipanje masti kad god je to moguće. Posuđe od keramike i emajliranog livenog gvožđa se toplo preporučuje za upotrebu u rernama Lacanche, a smisleno je održavati mere posuđa proporcionalno hrani koja se priprema. Takođe se savetuje da na pola pečenja okrećete meso, kao i da tom prilikom zamenite sokove i marinade.
S obzirom na trajnost unutrašnjeg porcelanskog emajla, nema potrebe za jakim hemikalijama ili otrovnim isparavanjima za čišćenje, tako da se rerne Lacanche prilično jednostavno održavaju, a uklonjivi bočni zidovi mogu stati u mašinu za pranje posuđa. Rerne se mogu čistiti i spiralnim sunđerom od nerđajućeg čelika i prirodnim deterdžentom na bazi sapuna, pazeći da se površine trljaju malim kružnim pokretima pod stalnim pritiskom. Ispiranje čistom vodom je sve što je potrebno za uklanjanje viška sapuna i tragova.
Za čišćenje tvrdokornije nečistoće, koja zahteva malo više snage, možete našpricati zidove rerne kombinacijom sode bikarbone, vode i belog sirćeta pre zagrevanja na 80 °C u trajanju od 45 minuta, a zatim spiralnim sunđerom sa malo belog sirćeta ukloniti tvrdokorne mrlje. Uklonite višak rastvora suvom krpom ili papirnatom salvetom.