PODRŠKANOVOSTIKONTAKT

Rerne

 

Rerna je najvažnija za svaku kuhinju, a rerne Lacanche neprimetno kombinuju visoke performanse i trajnost sa lakoćom upotrebe, pružajući bezbroj mogućnosti kuvanja, i to profesionalnim, kao i kućnim kuvarima. Suštinska za testa, najvažnija za pečenje, rerna može da bude produžetak recepta, a zahvaljujući mešavini plemenitih materijala i mogućnosti brze promene temperature, rerna Lacanche nudi neuporedive performanse.

Gasne, električne, statičke, konvekcione i višenamenske
Bez obzira da li se koristi za pečenje ili roštiljanje, izbor gasa ili električne energije najviše odgovara tom stilu kuvanja i kulinarskim potrebama.
Iako bi se ljubitelji poslastičarskih i pekarskih proizvoda mogli odlučiti za preciznost koju nudi električna rerna Lacanche, oni skloniji pečenju mesa i raznih proteina možda smatraju da je Lacanche rerna na gas prikladnija. S obzirom na lepotu dvostrukog goriva, većina asortimana Lacanche može biti opremljena gasnim i električnim/konvekcionim rernama, zavisno od veličine, nudeći svakoj kući bezbroj mogućnosti kuvanja.

 

Option four Lacanche

Unutrašnji zidovi rerne su izrađeni od porcelanskog emajla, što obezbeđuje lakoću održavanja i čišćenja, a emajlirani nosači stalka omogućavaju jednostavno podešavanje različitog posuđa i tiganja.
Kada je konfigurisana za električnu energiju/konvekciju, veća rerna Lacanche (zapremnine 65 litara, Š 530 x D 430 mm) nudi dodatnu električnu rernu za fino pečenje na žaru i preklopni prekidač koji jednostavno prebacuje sa statičkog na konvekciono kuvanje na vazduh.

 

Regulacija temperature
Za najefikasnije prethodno zagrevanje rerni Lacancheca, preporučuje se podešavanje termostata na 20 do 30 °C više od željene temperature kuvanja u trajanju najmanje 10-15 minuta, da bi se obezbedio odgovarajući i precizan nivo željene temperature prilikom stavljanja hrane u rernu.

Saveti za upotrebu
Preporučuje se da izbegavate postavljanje posuđa i posuda za pečenje preblizu unutrašnjim zidovima rerne i ograničite prosipanje masti kad god je to moguće. Posuđe od keramike i emajliranog livenog gvožđa se toplo preporučuje za upotrebu u rernama Lacanche, a smisleno je održavati mere posuđa proporcionalno hrani koja se priprema. Takođe se savetuje da na pola pečenja okrećete meso, kao i da tom prilikom zamenite sokove i marinade.

Održavanje rerne
S obzirom na trajnost unutrašnjeg porcelanskog emajla, nema potrebe za jakim hemikalijama ili otrovnim isparavanjima za čišćenje, tako da se rerne Lacanche prilično jednostavno održavaju, a uklonjivi bočni zidovi mogu stati u mašinu za pranje posuđa. Rerne se mogu čistiti i spiralnim sunđerom od nerđajućeg čelika i prirodnim deterdžentom na bazi sapuna, pazeći da se površine trljaju malim kružnim pokretima pod stalnim pritiskom. Ispiranje čistom vodom je sve što je potrebno za uklanjanje viška sapuna i tragova.
Za čišćenje tvrdokornije nečistoće, koja zahteva malo više snage, možete našpricati zidove rerne kombinacijom sode bikarbone, vode i belog sirćeta pre zagrevanja na 80 °C u trajanju od 45 minuta, a zatim spiralnim sunđerom sa malo belog sirćeta ukloniti tvrdokorne mrlje. Uklonite višak rastvora suvom krpom ili papirnatom salvetom.

 

 

Four horizontal Lacanche